cookie

Disse krav kan du stille til din kommende laptop

Disse krav kan du stille til din kommende laptop

Det er nemmere sagt end gjort at finde den rigtige laptop, når der er blevet udviklet og fremstillet mange tusinde laptops til skole-, arbejds- og fritidsbrug.

Skal du finde den bedste laptop på markedet, så kan du systematisk teste alle de bærbare computere, der forhandles i de danske butikker, men kan det overhovedet lade sig gøre? Nej, det er urealistisk, at du som privatperson kan foretage så omfattende en test, men du kan da glæde dig over, at flere forbrugerorganisationer har gjort det hårde arbejde for dig. Den bedste laptop er ganske enkelt den, der har klaret sig bedst i test.

Størrelsen

Uanset om du vil bruge din fremtidige laptop i forbindelse med dit studie, dit arbejde eller din hobby, så skal du stille krav til størrelsen. Det er ikke muligt at definere den perfekte skærmstørrelse, da det er en individuel sag. Det helt store spørgsmål er, om du vil blive gladest for en laptop med en 13”, 15” eller 17” stor skærm?

Fordelen ved at vælge en lille bærbar computer er, at den typisk er let og nem at transportere, men du får ikke det helt samme overblik som ved en stor bærbar computer. Det vigtigste er, at du vælger en skærmstørrelse, der passer til dit syn.

Elektronik

Styresystemet

Dernæst er det værd at stille skarpt på styresystemet, da det også er en meget vigtig faktor. Skal du hurtigt kunne vænne dig til din nye laptop, så bør du vælge et styresystem, som du har et forudgående kendskab til. Windows, Apple OS og Chrome OS er de mest almindelige styresystemer, så mon ikke mindst ét af systemerne passer til dig?

Processoren

Foruden skærmstørrelsen og styresystemet bør du også stille krav til processoren, da processoren har afgørende betydning for, hvor hurtig en computer du kan forvente at få. En processor er ikke bare en processor. Der findes nemlig flere forskellige udgaver, hvilket du kan læse mere om herunder:

  • HDD (Hard Disk Drive) – traditionel harddisk
  • SSD (Solid State Drive) – harddisk uden bevægelige dele
  • Hybrid lagring (kombination af HDD og SSD)

Føler du, at det bliver lidt for teknisk nu, så bør du tale med en fagperson med forstand på computere. Det er nemlig meget afgørende, at du vælger den rigtige processor til din kommende laptop.

Derudover kan og bør du stille krav til skærmkvaliteten, batterilevetiden, prisen, designet og meget mere. Du burde nu være godt rustet til at købe din ideelle laptop, men det er altid tilladt at stille spørgsmål, hvis man bliver i tvivl om noget.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar