cookie

Ting du aldrig bør gøre, hvis du ønsker en god nattesøvn

Ting du aldrig bør gøre, hvis du ønsker en god nattesøvn

Et voksent menneske bør optimalt set sove et sted mellem 7 og 9 timer i døgnet.

En ting er at kende sit søvnbehov, en anden ting er at sove lige så mange timer, som man burde. Der er ingen mennesker, som ønsker at døje med søvnproblemer, men mange mennesker er faktisk selv skyld i deres søvnproblemer. Find ud af, hvordan det hænger sammen ved at læse artiklen.

Spise et stort måltid lige inden sengetid

Det er ikke rart at gå sulten i seng, men det er heller ikke godt at gå i seng med maven fuld. Det kan ingenlunde anbefales at indtage et stort måltid lige inden sengetid, da store mængder mad sætter gang i fordøjelsessystemet og skaber uro i maven. Derudover er der nogle madvarer, som kan medføre sure opstød, og det gavner jo heller ikke ligefrem din søvn.

Forsøg så vidt muligt at spise aftensmad senest to timer inden sengetid, så din mave har god tid til at fordøje maven, inden du lægger dig til ro. Skal du absolut spise inden sengetid, så begræns dig til et stykke frugt og supplér med et glas vand eller mælk.

Søvn

Stille dig tilfreds med en dårlig seng

En dårlig seng kan næsten kun føre til dårlig søvn. Det siger sig selv, men der er alligevel mange danskere, som stiller sig tilfreds med en hård og ukomfortabel seng.

Rækker din økonomi til en ny seng, så bør du gå på udkig efter en seng, som matcher dine krav og behov. Stil meget gerne krav til både størrelse, hårdhed, fjedertype og andet, du finder relevant. Gode senge kan være dyre, men sengen er trods alt også det vigtigste møbel i hjemmet. Drømmer du om at sove godt igen, så forkæl dig selv med en ny seng.

Ryge og drikke alkohol inden sengetid

Det er ikke kun mad, du bør holde dig fra inden sengetid. Du skal helst også undgå at ryge og drikke alkohol. Alkohol kan ganske rigtigt hjælpe dig med at falde til ro, men drikker du alkohol kort tid, inden du skal sove, så kan det gå ud over den dybe søvn og din generelle søvnkvalitet. Derudover skal du være bevidst om, at alkohol virker vanddrivende, så du risikerer at rende på toilettet hele natten.

Hvad angår rygning, så bør du holde fingrene fra både tobakscigaretter, cigarer, piber og e-cigaretter om aftenen. Indled evt. et rygestop, hvis du gerne vil slippe af med din nikotinafhængighed.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar