cookie

Gode råd til at passe godt på dine minder

Minder er på mange måder noget af det mest dyrebare, vi har. Det er vores minder og erfaringer, der gør os til dem, vi er, og det er ofte også vores dejlige og glade minder, vi ser tilbage på, når vi trænger til at løfte humøret. Af disse grunde skal vi også passe godt på de minder, vi har. Men hvordan gør man bedst det? Her får du et par gode råd til, hvordan du kan passe godt på dine minder.

Fotograf

Savner du fotoalbummet?

Den tilgængelige kamerateknologi har udviklet sig i samme hastighed som den øvrige teknologi har, og det har gjort de digitalkameraer, som de fleste af os i kender til og ejer i dag.

Der er mange fordele ved disse nye digitalkameraer. Eksempelvis kan det være en stor fordel, at der er væsentligt mere hukommelse i disse kameraer, og at man kan slette mislykkede fotografier direkte fra kameraet. På den måde har man så at sige flere forsøg, når man fotograferer og kan tage et billede flere gange, indtil man er tilfreds med det.

Men man kan også argumentere for, at denne egenskab er et tveægget sværd. Fordi når man med lethed på nogle kameraer kan have flere tusinde billeder gemt, bliver det enkelte billede unægteligt også mindre unikt. Den store mængde billeder og det faktum, at de gemmes digitalt gør også, at vi måske sjældnere er tilbøjelige til at hive fotografier af gode minder frem, kigge på dem og mindes, end vi var i de tider, hvor fotografierne blev fremkaldt og gemt i et fotoalbum.

Savner du også følelsen af at bladre gennem et fotoalbum, hvor alle billederne fra en særlig tid i dit liv er gemt, kan du faktisk også lave sådan et album med billeder fra dit digitalkamera. Der findes i dag virksomheder, der fremstiller flotte fotobøger, hvor digitale billeder printes direkte i bogen. Sådan en bog kan ikke alene være en dejlig gave til dig selv fyldt med minder, men kan helt sikkert også glæde andre, du holder af.

Tag billeder med et polaroid kamera

I forlængelse af ovenstående kan et polaroid kamera også være værd at overveje. Kameraet som først for alvor kom på markedet i 1960’erne har i de seneste år fået oprejsning endnu engang. Det skyldes måske, at mange savner den nostalgiske og autentiske følelse af at have en chance til at tage et godt billede, og så må billedet blive, som det bliver.

Polaroid kameraet er især kendt for den egenskab, at billederne printes med det samme efter, de er blevet taget. Der findes en hel del forskellige polaroid kameraer på markedet, og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at teknologien også her har rykket sig en del, siden denne type kamera som nævnt først kom på markedet i 1960’erne. Men den autentiske – og for mange også nostalgiske – følelse er der stadig, og ønsker du dig mere af autenticitet i dine billeder, end dit digitalkamera kan give dig, kan polaroid kameraet bestemt være værd at overveje.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar