cookie

Brug din smartphone sammen med din hometrainer

Hvis ikke du er en seriøs cykelrytter, eller kender en der er, så er chancerne for, at du har hørt om en hometrainer meget små. De fleste ligner et spørgsmålstegn i ansigtet, når snakken falder på dette, men når først man kender til redskabet, er det svært at leve uden. I hvert fald, hvis man er en af dem, der tilbringer mange timer om ugen på en cykel.

Hvorfor ikke en kondicykel?

En hometrainer fra for eksempel Tacx bruges af cykelryttere til at holde formen i vinterperioden, hvor det er for koldt eller glat til at cykle udenfor.

Det er et apparat, der gør det muligt at bruge din egen racercykel indendørs, mens den står stille. Du kan samtidig – med nogle af de mere avancerede modeller – kommunikere med din iPhone eller anden smartphone og tracke din træning samt styre modstand og stigning.

Men hvorfor ikke bare købe en almindelig kondicykel? Er du en seriøs cyklist, har du en cykel, der er tilpasset dig – ikke bare i højden og farven, men også i længden, vægten og siddepositionen. Det kan du ikke få med en kondicykel, der slet ikke kan indstilles så individuelt.

Herudover er det vigtigt at huske på, at en cykelrytter ofte træner lange pas af flere timers varighed, hvilket en almindelig kondicykel eller en spinningcykel ikke er bygget til.

Cykelferie

Læs alt om tacx hometrainere her.

Hometrainer og iPhone

Ved hjælp af en ganske simpel gadget og en tilhørende app kan du forvandle din iPhone til en højteknologisk cykelcomputer, der kan hjælpe dig med at planlægge, skemalægge og registrere din træning. På den måde får du et samlet overblik over, hvad du opnår ved din træning, og om du holder formen, som du ønsker den.

Du kan med din smartphone have oversigten over din træning siddende på styret og have adgang til en hel verden af forskellige simulator-videoer. Du kan bruge den som fjernbetjening og cykelcomputer.

Ved at bruge din hometrainer sammen med din smartphone bliver din træning mere mobil og lettere at have med på farten, når du ikke behøver at have din computer ved hånden for at finde dine træningsdata frem.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar